Urządzenia i Akcesoria
Francuskie ciastka canelés
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
Dzień 1.
-
500 g mleka 3,2% tł.
-
1 laska wanilii przekrojona wzdłuż na pół
-
220 g cukru
-
120 g mąki pszennej
-
10 g oleju
-
2 jajka
-
1 żółtko
-
30 g rumu białego lub ciemnego
Dzień 2.
-
masło miękkie, do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
24.2 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
542 kJ /
129.5 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
22.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Tort geoda
6 godz.
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM5)
6 godz. 15 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1 godz. 25 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min