Urządzenia i Akcesoria
Francuskie ciastka canelés
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
Dzień 1.
-
500 g mleka 3,2% tł.
-
1 laska wanilii przekrojona wzdłuż na pół
-
220 g cukru
-
120 g mąki pszennej
-
10 g oleju
-
2 jajka
-
1 żółtko
-
30 g rumu białego lub ciemnego
Dzień 2.
-
masło miękkie, do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
24.2 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
542 kJ /
129.5 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
22.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciastka z kremem orzechowym
1 Std. 20 Min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 Std.
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 Std. 40 Min
Lody kokosowe
6 Std. 30 Min
Sezamki
1 Std. 50 Min
Pieczone brzoskwinie z bezą
40 Min
Sernik baklava
7 Std.
Lody pistacjowe
9 Std. 30 Min
Wegańskie kruche ciasteczka waniliowe
1 Std. 50 Min
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 Min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 Std.
Gorąca biała czekolada z matcha
15 Min