Urządzenia i Akcesoria
Francuskie ciastka canelés
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
Dzień 1.
-
500 g mleka 3,2% tł.
-
1 laska wanilii przekrojona wzdłuż na pół
-
220 g cukru
-
120 g mąki pszennej
-
10 g oleju
-
2 jajka
-
1 żółtko
-
30 g rumu białego lub ciemnego
Dzień 2.
-
masło miękkie, do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
24.2 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
542 kJ /
129.5 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
22.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 Min
Sezamki
1 Std. 50 Min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 Std. 30 Min
Trufle rumowo-cynamonowe
45 Min
Klasyczny nugat
3 Std. 30 Min
Sól ziołowo-cytrynowa
1 Std.
Pesto pistacjowe
10 Min
Makaroniki migdałowe
35 Min
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
4 Std.
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 Std.
Sernik baskijski z matchą
10 Std. 15 Min
Rogaliki orzechowe
2 Std.