
Urządzenia i Akcesoria
Francuskie ciastka canelés
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
Dzień 1.
-
mleka 3,2% tł.500 g
-
laska wanilii przekrojona wzdłuż na pół1
-
cukru220 g
-
mąki pszennej120 g
-
oleju10 g
-
jajka2
-
żółtko1
-
rumu białego lub ciemnego30 g
Dzień 2.
-
masło miękkie, do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
129.5 kcal /
542 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
2.7 g
Węglowodany
22.5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
24.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Trufle rumowo-cynamonowe
45 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
35 min
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1 godz. 15 min
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
12 godz. 5 min
Ciasteczka ślimaczki
2 godz.