
Urządzenia i Akcesoria
Chrupiące paluchy z ziarnami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto zaparzane
-
ziaren pszenicy30 g
-
ziaren żyta30 g
-
siemienia lnianego25 g
-
ziaren sezamu20 g
-
płatków owsianych40 g
-
wody300 g
-
bułki tartej20 g
Ciasto właściwe
-
wody plus dodatkowa ilość do posmarowania100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia340 g
-
ekstraktu słodowego w proszku10 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia10 g
-
soli2 łyżeczki
-
ziaren sezamu, białego do posypania4 łyżki
-
soli morskiej, gruboziarnistej (opcjonalnie) do posypania1 łyżka
-
kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)5 - 10
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
223 kcal /
933.1 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
35.8 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
485.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Deser piña colada
3 godz.
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie
14 godz. 45 min
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 godz.
Pumpernikiel
43 godz.
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Bułki orkiszowe z posypką
14 godz. 30 min
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Bułki orkiszowe
23 godz. 40 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Chleb tygrysi
4 godz.