Urządzenia i Akcesoria
Sernik baklava
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
8 porcji
Składniki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych plus dodatkowa ilość grubo posiekanych orzechów do dekoracji50 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
ciasta filo (ok. 30 cm x 40 cm)6 płatów
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki500 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu120 g
-
cukru220 - 270 g
-
jajka3
-
wody100 g
-
wody różanej (opcjonalnie)20 g
-
miodu50 g
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
płatki róż, suszone (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
566.6 kcal /
2370.6 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
38.8 g
Węglowodany
48.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
20.6 g
Sód
336.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Brak ocen
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Sushi donuty
1 godz. 45 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Pistacjowa matcha latte
20 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min