Urządzenia i Akcesoria
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 sztuk
Składniki
-
40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
Syrop
-
400 g wody
-
350 g cukru
-
1 szczypta nitek szafranu
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego3 strączki kardamonu rozgniecione
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Gulab jamuns
-
150 g mleka w proszku niegranulowanego
-
30 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
20 g masła, miękkiego20 g masła klarowanego miękkiego (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
1 jajko
-
30 g mleka
-
woda do zwilżenia dłoni
-
olej do głębokiego smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
85.2 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
852 kJ /
203.6 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort geoda
6 godz.
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 godz. 15 min
Kostki z lasek cukrowych
24 godz.
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Ciasteczka Pink Kiss
1 godz. 20 min
Ukraińskie babki drożdżowe (paski)
5 godz.
Eliksir wiedźmy
10 min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 godz. 30 min
Kawa pistacjowa
1 godz. 10 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min