
Urządzenia i Akcesoria
Ciabatty na zakwasie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 17 godz.
2 sztuki
Składniki
Zaczyn pszenno-jabłkowy (dzień 1.)
-
160 g wody
-
160 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
15 - 30 g zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
200 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
350 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
5 g drożdży świeżych
-
olej do natłuszczenia
-
5 - 10 kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
945.2 kcal /
3954.6 kJ
Białko
32.1 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
189.2 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
2345.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 godz. 45 min
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 godz. 10 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 godz. 30 min
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min