Ciabatty na zakwasie

Ciabatty na zakwasie

4.6 26 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 17 godz.
2 sztuki

Składniki

Zaczyn pszenno-jabłkowy (dzień 1.)
  • 160 g wody
  • 160 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
  • 15 - 30 g zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • 200 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 350 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 5 g drożdży świeżych
    ½ łyżeczki suchych drożdży
  • olej do natłuszczenia
  • 5 - 10 kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 945.2 kcal / 3954.6 kJ
Białko 32.1 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 189.2 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 2345.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...