Ciabatty na zakwasie

Ciabatty na zakwasie

4.6 26 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 17 godz.
2 sztuki

Składniki

Zaczyn pszenno-jabłkowy (dzień 1.)
  • wody
    160 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    160 g
  • zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
    15 - 30 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • wody
    200 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    350 g
  • drożdży świeżych
    5 g
    ½ łyżeczki suchych drożdży
  • olej do natłuszczenia
  • kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)
    5 - 10

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 945.2 kcal / 3954.6 kJ
Białko 32.1 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 189.2 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 2345.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...