
Urządzenia i Akcesoria
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
100 g migdałów, ze skórką
-
5 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
250 g mleka
-
2 żółtka
-
25 g skrobi ziemniaczanej
-
30 g masła miękkiego
-
20 g rumu
-
2 - 3 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
-
2 płaty ciasta francuskiego (po ok. 275 g każdy)
-
1 fasola Piękny Jaś, suszona lub inna niespodzianka, np. mała figurka (patrz informacja o potrawie)
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania ciasta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
406 kcal /
1699 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
145 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Kawa pistacjowa
1 godz. 10 min
Piernikowy pudding chia
3 godz. 10 min
Masa makowa z białego maku
30 min
Aioli
5 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min