
Urządzenia i Akcesoria
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego100 g
-
migdałów, ze skórką100 g
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki5 g
-
mleka250 g
-
żółtka2
-
skrobi ziemniaczanej25 g
-
masła miękkiego30 g
-
rumu20 g
-
ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)2 - 3 krople
-
ciasta francuskiego (po ok. 275 g każdy)2 płaty
-
fasola Piękny Jaś, suszona lub inna niespodzianka, np. mała figurka (patrz informacja o potrawie)1
-
jajko roztrzepane, do posmarowania ciasta1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
406 kcal /
1699 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
145 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska