Urządzenia i Akcesoria
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
12 sztuk
Składniki
-
30 g kandyzowanego imbiru (patrz wariant)
-
60 g wiśni suszonych, niesłodzonych
-
30 g mleka
-
370 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
5 jajek w tym 1 roztrzepane
-
170 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
70 g cukru
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
248.7 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
1253 kJ /
299.5 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
31.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Halloweenowe serniczki z pajęczą siecią
6 godz. 10 min
Tort naleśnikowy z matchą
6 godz.
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3 godz. 30 min
Grissini na trzy sposoby
1 godz. 40 min
Paluchy z koprem włoskim
3 godz.
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 godz. 45 min
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.