Urządzenia i Akcesoria
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
12 sztuk
Składniki
-
30 g kandyzowanego imbiru (patrz wariant)
-
60 g wiśni suszonych, niesłodzonych
-
30 g mleka
-
370 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
5 jajek w tym 1 roztrzepane
-
170 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
70 g cukru
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
248.7 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
1253 kJ /
299.5 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
31.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eklerki pistacjowe
4 Std.
Orzechowe świderki
2 Std. 30 Min
Nogi kurczaka huli huli z hawajskimi tostami
4 Std. 25 Min
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 Std. 45 Min
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 Std. 50 Min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 Min
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM7)
40 Min
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 Std.
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 Min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 Std. 50 Min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 Std. 30 Min
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 Min