Urządzenia i Akcesoria
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuk
Składniki
-
50 g cukru
-
160 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
60 g białego wina
-
15 g likieru anyżowego
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
300 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
16.3 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
441.4 kJ /
105.5 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Greckie pączki (Loukoumades)
1h 30min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1h 40min
Ciasto serowe z batatami
2h
Wielkanocne bułeczki zajączki
2h 55min
Budyń z syropem klonowym
20min
Magdalenki z herbatą matcha
45min
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1h 15min
Ciastka z kremem orzechowym
1h 20min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5h
Ciasteczka migdałowe
30min
Rogaliki orzechowe
2h
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1h 25min