
Urządzenia i Akcesoria
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuk
Składniki
-
cukru50 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki160 g
-
białego wina60 g
-
likieru anyżowego15 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
mąki pszennej300 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
105.5 kcal /
441.4 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
11.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
16.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)
1 Std.
Orzechowe świderki
2 Std. 30 Min
Cynamonki na parze
50 Min
Ciastka z kremem orzechowym
1 Std. 20 Min
Wielkanocne bułeczki zajączki
2 Std. 55 Min
Wegańskie kruche ciasteczka waniliowe
1 Std. 50 Min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 Std. 30 Min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 Min
Ciasteczka migdałowe
30 Min
Staropolskie tłuczeńce wigilijne
1 Std. 15 Min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 Min
Rogaliki orzechowe
2 Std.