
Urządzenia i Akcesoria
Bagietki rustykalne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz.
6 sztuk
Składniki
Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
-
wody175 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750175 g
-
drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)1 mały kawałek
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
wody175 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej120 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g
-
olej do natłuszczenia
-
soli2 łyżeczki
-
drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)1 mały kawałek
-
kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)5 - 10
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
299.5 kcal /
1253.2 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
60.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
779.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska