Bagietki rustykalne

Bagietki rustykalne

4.5 47 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz.
6 sztuk

Składniki

Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
  • wody
    175 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    175 g
  • drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
    1 mały kawałek
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • wody
    175 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    120 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    200 g
  • olej do natłuszczenia
  • soli
    2 łyżeczki
  • drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
    1 mały kawałek
  • kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)
    5 - 10

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 299.5 kcal / 1253.2 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 1.3 g
Węglowodany 60.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 779.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...