
Urządzenia i Akcesoria
Chleb orkiszowy z pestkami dyni
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz. 45 min
20 kromek
Składniki
Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
-
wody letniej50 g
-
drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)1 mały kawałek
-
mąki orkiszowej, razowej60 g
Namaczanka (dzień 1.)
-
pestek dyni75 g
-
mąki orkiszowej, razowej45 g
-
bułki tartej15 g
-
wody wrzącej150 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
wody plus dodatkowa ilość do posmarowania210 g
-
drożdży świeżych5 g
-
miodu10 g
-
mąki orkiszowej, razowej150 g
-
mąka orkiszowa, biała plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli2 łyżeczki
-
olej do natłuszczenia
-
ziarna sezamu do obtoczenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
110 kcal /
460.7 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
16.1 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska