Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g miąższu dyni, pokrojonej na kawałki
- 150 g wody
- 500 g cukru żelującego 2:1
- 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
- 3 - 4 szczypty goździków, mielonych
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 20 g rumu (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2295.3 kJ / 548.6 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 136.4 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 29 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 Min
Marmolada z całych jabłek
3óra
Konfitura z zielonych pomidorów
1h 30min
Dżem z ciemnych winogron
1óra 50p
Ketchup z dyni
40 min
Gomasio z zieloną częścią pora
40 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 Std. 10 Min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1h 30min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3óra