Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)

Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)

4.8 88 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji

Składniki

  • 90 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówka)
  • 80 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego (opcjonalnie)
  • 60 g migdałów, w płatkach
  • 8 jajek
  • 200 g cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 140.5 kcal / 587.7 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 22.5 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 31.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...