Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówka)
- 80 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego (opcjonalnie)
- 60 g migdałów, w płatkach
- 8 jajek
- 200 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 587.7 kJ / 140.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 31.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min
Faworki bezglutenowe
1 Std. 15 Min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 Std. 20 Min
Bezglutenowy spód do tarty
35 Min
Mazurek bezglutenowy
2 Std. 15 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 Std. 40 Min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
1 Std. 50 Min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 20 Min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 Std.
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50min