
Urządzenia i Akcesoria
Masa makowa z białego maku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1530 g
Składniki
-
migdałów, blanszowanych100 g
-
białego maku500 g
-
suszonych owoców (np. daktyli, moreli, żurawiny), bez pestek (patrz wskazówka)100 g
-
mleka350 g
-
cukru120 g
-
miodu płynnego80 g
-
wiórków kokosowych30 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu30 g
-
rodzynek100 g
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej120 g
-
kardamonu, mielonego1 łyżeczka
-
aromatu waniliowego (patrz wariant)½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
342 kcal /
1431 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
19.4 g
Węglowodany
38.8 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
29.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Rogale à la marcińskie
10 godz.
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min
Makowiec z białym makiem
2 godz. 20 min
Masa makowa
30 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Granola piernikowa
1 godz. 45 min
Piernik staropolski cz. II
98 godz.
Kartofelki marcepanowe
1 godz. 15 min
Piernik staropolski cz. I
672 godz. 30 min
Cynamonowe gwiazdki
55 min