
Urządzenia i Akcesoria
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g wątróbki drobiowej np. z indyka lub kurczaka, oczyszczonej, pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
50 g wiśniówki
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
450 g wiśni, mrożonych, bez pestek
-
50 g cukru
-
50 g wody
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
kromki pieczywa opiekane (np. chałka), do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
326.5 kcal /
1365.9 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Sód
226.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Agrestowy chutney
40 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
1 godz. 50 min
Sos cumberland
15 min
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4 godz. 45 min
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Olej aromatyzowany liśćmi selera
8 godz. 15 min
Galaretka brzoskwiniowo-borówkowa (bez cukru)
20 min
Granita kawowa
12 godz. 15 min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min