Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g wątróbki drobiowej, np. z indyka lub kurczaka, oczyszczonej, pokrojonej na kawałki
- 2 jajka
- 50 g wiśniówki
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
450
g wiśni, mrożonych, bez pestek
lub 450 g wiśni, świeżych, bez pestek - 50 g cukru
- 50 g wody
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- kromki pieczywa, opiekane (np. chałka), do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1365.9 kJ / 326.5 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 226.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemoniada detox (TM6)
35min
Pascha Wielkanocna
12h 30min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1h 30min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13sa
Ketchup z dojrzałych bananów
40min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40min
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20min
Pieczona ryba masala
1 Std. 15 Min
Konfitura z dyni
40min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14h 30min
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
1h 30min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13h 20min