Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową

Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową

2.9 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 120 g masła pokrojonego na kawałki
  • 250 g wątróbki drobiowej np. z indyka lub kurczaka, oczyszczonej, pokrojonej na kawałki
  • 2 jajka
  • 50 g wiśniówki
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 450 g wiśni, mrożonych, bez pestek
    450 g wiśni, świeżych, bez pestek
  • 50 g cukru
  • 50 g wody
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • kromki pieczywa opiekane (np. chałka), do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 326.5 kcal / 1365.9 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 226.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...