Urządzenia i Akcesoria
Chałwa sezamowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
300 g ziaren sezamu, białego
-
150 g miodu, płynnego
-
10 g ziaren sezamu, czarnego
-
migdały, ze skórką (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1057.4 kJ /
252.7 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gotuj jak szef kuchni III
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Sezamki
1 godz. 50 min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Napój kokosowy
10 min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Korzenna przyprawa ze skórkami jabłek
1 godz.
Chałwa kardamonowa
2 godz. 30 min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3 godz. 40 min
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Piegusek na białkach
1 godz.