Urządzenia i Akcesoria
Chałwa sezamowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
300 g ziaren sezamu, białego
-
150 g miodu, płynnego
-
10 g ziaren sezamu, czarnego
-
migdały, ze skórką (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1057.4 kJ /
252.7 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gotuj jak szef kuchni III
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sezamki
1 Std. 50 Min
Pumpernikiel
43 Std.
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 Std. 50 Min
Majonez
5 Min
Krówki toffi
2 Std.
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5 Std. 55 Min
Chałwa kardamonowa
2 Std. 30 Min
Krem kawowy
20 Min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 Min
Chałwa z pistacjami
2 Std. 25 Min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 Min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 Min