Urządzenia i Akcesoria
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 14 godz. 50 min
20 kromek
Składniki
-
200 g wody
-
200 g jogurtu naturalnego
-
500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki ekstraktu słodowego w proszku (patrz wskazówka)
-
5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
-
kakao naturalne, niesłodzone (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
238.6 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
408.6 kJ /
97.7 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 godz. 10 min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Przyprawa do chleba
5 min
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Kajzerki
15 godz. 45 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min