
Urządzenia i Akcesoria
Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 14 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
Zaczyn pszenny (dzień 1.)
-
wody120 g
-
zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)15 - 30 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750120 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
sera żółtego twardego, pokrojonego na kawałki80 g
-
pestek dyni50 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
wody plus dodatkowa ilość do posmarowania280 g
-
soli2 łyżeczki
-
drożdży świeżych pokruszonych5 g
-
ekstraktu słodowego w proszku10 g
-
olej do natłuszczenia
-
boczku, tłustego, w plastrach200 - 250 g
-
kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)5 - 10
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
283.7 kcal /
1186.9 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
9.7 g
Węglowodany
37.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
434.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 godz. 10 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Chleb tygrysi
4 godz.
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Suszony zakwas
24 godz. 10 min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Ziołowa przyprawa do chleba
5 min
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Przyprawa do chleba
5 min