Urządzenia i Akcesoria
Słodkie węzełki z rodzynkami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
10 sztuk
Składniki
-
70 g rodzynek
-
30 g rumu
-
180 g wody
-
50 g mleka plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
40 g cukru
-
450 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g mąki krupczatki50 g semoliny z pszenicy durum drobnej
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
olej do natłuszczenia
-
1 żółtko
-
migdały, w płatkach do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
253.3 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
1062.8 kJ /
254 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
46.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 Std.
Słonecznikowe bagietki
1 Std. 10 Min
Mleczne bułki do odrywania
4 Std.
Orzechowe świderki
2 Std. 30 Min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 Std.
Warkocze orzechowe
2 Std.
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 Std. 5 Min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 Std.
Świderki z makiem
2 Std. 10 Min
Ślimaczki z budyniem i rodzynkami
1 Std. 50 Min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 Std. 30 Min
Zawijane drożdżówki z serem
2 Std. 40 Min