Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g kminku
- 30 g nasion kopru włoskiego, suszonych
- 25 g ziaren anyżu
- 10 g nasion kolendry
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1397 kJ / 333.9 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 34.1 g
- Sód
- 35.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dyniowy chleb na zakwasie
18小时 20 分钟
Prosty chleb mieszany
3h 40min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14h
Ziołowa przyprawa do chleba
5 min
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 Std. 10 Min
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14h 30min
Ciabatty na zakwasie
17h
Chleb drwala
24klst 30 min
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 Std. 50 Min