Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g kminku
- 30 g nasion kopru włoskiego, suszonych
- 25 g ziaren anyżu
- 10 g nasion kolendry
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1397 kJ / 333.9 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 34.1 g
- Sód
- 35.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45 min
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Chleb codzienny na zakwasie
12 Std.
Ziołowa przyprawa do chleba
5 min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 Std. 10 Min
Ciabatty na zakwasie
17 Std.
Chleb litewski na miodzie
30h
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 godz. 10 min
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.
Chleb drwala
24h 30min
Prosty chleb mieszany
3j 40 menit