Urządzenia i Akcesoria
Pralinki z likierem migdałowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
100 sztuk
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, blanszowanych100 g migdałów, blanszowanych
-
300 g herbatników połamanych na kawałki
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
125 g rumu125 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
woda do zwilżenia dłoni
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
18.4 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
167.1 kJ /
39.9 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sezamki
1 godz. 50 min
Kokosanki
1 godz.
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 min
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Chałwa sezamowa
1 godz. 20 min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min