Urządzenia i Akcesoria
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
-
olej do natłuszczenia
-
250 g migdałów prażonych, niesolonych
-
250 g cukru
-
70 g wody
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
64.7 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
566.4 kJ /
135.4 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Choinki z kruchych ciastek
45 Min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1 Std.
Sezamki
1 Std. 50 Min
Chałwa sezamowa
1 Std. 20 Min
Cukier malinowy
5 Min
Francuskie ciastka canelés
14 Std. 30 Min
Grissini na trzy sposoby
1 Std. 40 Min
Sól ziołowo-cytrynowa
1 Std.
Chrust z ziemniaków (TM5)
25 Min
Ciasteczka z żółtek
2 Std. 15 Min
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 Min
Kogel-mogel
5 Min