Migdały w karmelu (guirlache nougat)
TM6

Migdały w karmelu (guirlache nougat)

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • olej, do natłuszczenia
  • 250 g migdałów prażonych, niesolonych
  • 250 g cukru
  • 70 g wody
  • 30 g masła, zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
  • 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
  • 50 g octu, do Mycia Wstępnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
566.4 kJ / 135.4 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
15.1 g
Tłuszcz
7.9 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
1.4 g
Sód
64.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy