Migdały w karmelu (guirlache nougat)

Migdały w karmelu (guirlache nougat)

3.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 porcji

Składniki

  • olej do natłuszczenia
  • 250 g migdałów prażonych, niesolonych
  • 250 g cukru
  • 70 g wody
  • 30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
  • 1000 g wody do Mycia Wstępnego
  • 50 g octu do Mycia Wstępnego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 64.7 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 566.4 kJ / 135.4 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...