Urządzenia i Akcesoria
Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 słoik
Składniki
-
300 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
-
100 g orzechów laskowych
-
100 g mąki orkiszowej, białej typu 400
-
1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
-
50 g maku
-
2 łyżeczki soli
-
100 g płatków owsianych
-
50 g ziaren sezamu, białego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
4684 mg
Białko
77 g
Kalorie
10498 kJ /
2509 kcal
Tłuszcz
114 g
Błonnik
74.9 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
336 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Przyprawa do potraw z dyni
5 min
Waniliowy erytrytol
72 godz.
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Chleb bezglutenowy
3 godz. 20 min
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Chleb gryczany
1 godz. 35 min
Chleb orkiszowy z pestkami dyni
15 godz. 45 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Szybki chleb orkiszowy
1 godz. 25 min