Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem

Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem

4.6 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 słoik

Składniki

  • 300 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
  • 100 g orzechów laskowych
  • 100 g mąki orkiszowej, białej typu 400
  • 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
  • 50 g maku
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 g płatków owsianych
  • 50 g ziaren sezamu, białego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 2509 kcal / 10498 kJ
Białko 77 g
Tłuszcz 114 g
Węglowodany 336 g
Błonnik 74.9 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 4684 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...