
Urządzenia i Akcesoria
Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 słoik
Składniki
-
ziaren pszenicy (patrz wskazówka)300 g
-
orzechów laskowych100 g
-
mąki orkiszowej, białej typu 400100 g
-
suchych drożdży (7-8 g)1 opakowanie
-
maku50 g
-
soli2 łyżeczki
-
płatków owsianych100 g
-
ziaren sezamu, białego50 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
2509 kcal /
10498 kJ
Białko
77 g
Tłuszcz
114 g
Węglowodany
336 g
Błonnik
74.9 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
4684 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Kulki migdałowo-wiśniowe
4 godz.
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3 godz. 40 min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2 godz. 15 min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4 godz. 45 min
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)
30 min
Chrupkie pieczywo
40 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Szybki chleb orkiszowy
1 godz. 25 min