Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
TM6 TM5

Jabłka w syropie (do ciast i deserów)

4.7 (9 ocen)

Składniki

Przyprawa korzenna

  • 60 g lasek cynamonu, przełamanych na pół
  • 10 g gałki muszkatołowej, całej (2 szt.)
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 5 g goździków
  • 10 g imbiru, suszonego, mielonego

Jabłka w syropie

  • 5 - 6 jabłek (ok. 1000 g, np. Granny Smith)
  • 90 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1200 g wody
  • 180 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
    lub 20 g skrobi kukurydzianej

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
1628 kJ / 389.1 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
101 g
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
15.4 g
Sód
35.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy