
Urządzenia i Akcesoria
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 słoiki
Składniki
Przyprawa korzenna
-
60 g lasek cynamonu przełamanych na pół
-
10 g gałki muszkatołowej, całej (2 szt.)
-
1 gwiazdka anyżu
-
5 g goździków
-
10 g imbiru, suszonego, mielonego
Jabłka w syropie
-
5 - 6 jabłek (ok. 1000 g, np. Granny Smith)
-
90 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1200 g wody
-
180 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
20 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
35.1 mg
Białko
2 g
Kalorie
1628 kJ /
389.1 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
15.4 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
101 g