Jabłka w syropie (do ciast i deserów)

Jabłka w syropie (do ciast i deserów)

4.5 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 słoiki

Składniki

Przyprawa korzenna
  • 60 g lasek cynamonu przełamanych na pół
  • 10 g gałki muszkatołowej, całej (2 szt.)
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 5 g goździków
  • 10 g imbiru, suszonego, mielonego
Jabłka w syropie
  • 5 - 6 jabłek (ok. 1000 g, np. Granny Smith)
  • 90 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1200 g wody
  • 180 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
    20 g skrobi kukurydzianej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 35.1 mg
Białko 2 g
Kalorie 1628 kJ / 389.1 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 15.4 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 101 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...