Urządzenia i Akcesoria
Ocet jabłkowy z porzeczkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
1000 g
Składniki
-
600 g czerwonych porzeczek, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, bez szypułek
-
250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g cukru
-
2 łyżki cukru wanilinowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
400 g octu jabłkowego 5%
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 15 g
Sód
0.4 mg
Białko
0 g
Kalorie
193.1 kJ /
46.2 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
4 godz. 40 min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 min
Przyprawowa pasta z lubczyku
10 min
Likier z czarnych porzeczek
25 min
Dżem truskawkowy z czarnym bzem
35 min
Marmolada z całych jabłek
3 godz.
Paloma (moktajl)
5 min
Lody zabajone
9 godz. 15 min
Dżem borówkowy
45 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min