Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ziaren zbóż, np. żyta, pszenicy, orkiszu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 81.4 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Sód
- 291 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14hod. 50min
Szwajcarski chleb rustykalny
25h 20min
Przyprawa do chleba
5 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45min
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19h
Ziołowa przyprawa do chleba
5 min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2h 15min
Suszony zakwas
24h 10min
Chleb drwala
24h 30min
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14h 30min