Urządzenia i Akcesoria
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
-
230 g mleka
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 jajko
-
50 g cukru
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
500 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
Nadzienie
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g jabłek bez gniazd nasiennych, obranych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
30 g cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia
-
30 g soku jabłkowego30 g białego wina, słodkiego
-
200 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g groszków czekoladowych150 g rodzynek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
219.2 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
1711.1 kJ /
409 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
57.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz.
Bułki z kminkiem
30 min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Bułeczki-jabłka
2 godz. 30 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min