Urządzenia i Akcesoria
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
-
230 g mleka
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 jajko
-
50 g cukru
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
500 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
Nadzienie
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g jabłek bez gniazd nasiennych, obranych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
30 g cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia
-
30 g soku jabłkowego30 g białego wina, słodkiego
-
200 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g groszków czekoladowych150 g rodzynek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
219.2 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
1711.1 kJ /
409 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
57.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
25 min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 godz.
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Małpi chlebek
3 godz.
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
3 godz. 20 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Wieniec adwentowy
1 godz. 25 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 godz.
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min