Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
2
łyżki cukru kokosowego
lub 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 120 g jabłek, suszonych, w krążkach
- 100 g daktyli Medjool, bez pestek, przekrojonych na pół
- wiórki kokosowe, do oprószenia
- mięta, świeża, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 624.5 kJ / 149.3 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 20.8 mg
Alternatywne przepisy
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 Std. 15 Min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2h 20min
Koktajl tropikalna Mimosa
5 dk
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM5)
20 dk
Wegańskie curry ze szparagami
1 Std.
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 Std. 30 Min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2h 35min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 Std. 15 Min
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1 Std.
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50min