Urządzenia i Akcesoria
Staropolskie tłuczeńce wigilijne
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
36 sztuk
Składniki
-
150 g mąki żytniej razowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g wody
-
150 g migdałów, blanszowanych
-
80 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
280 g miodu
-
2 łyżeczki korzenna przyprawa do piernika
-
gorąca woda do namaczania łyżki
-
12 andrutów okrągłych (oblatów)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
7.8 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
335.8 kJ /
80.3 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lasagne z mięsem z rosołu lub pieczeni
1 godz. 30 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami
27 godz. 10 min
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
1 godz. 30 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1 godz.
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 godz. 50 min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min