Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 3 œufs
- 100 g de beurre ramolli, en morceaux, et 1 noisette pour les moules
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1023 kJ / 245 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Palmiers au sucre
1 Std. 10 Min
Baguette viennoise
2sa 30 dk
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Brioche feuilletée tressée
17小时 45 分钟
Brioche à la mie filante
1 godz. 45 min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Gâche vendéenne
12h 55min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pain maison au maïs
2sa 30 dk
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min