Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g d'eau minérale
- 125 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T55, et un peu pour le plan de travail
- 25 g de sucre en poudre
- ½ œuf, battu
- 9 g de sel
- 50 g de beurre, en morceaux
- farine T55, pour fariner
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2035 kJ / 572 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes parisiennes
4 Std. 5 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Pain maison au maïs
2 godz. 30 min
Petits pains au lait
1h 45min
Dinner rolls anglais
3h 35min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche tressée
14h 40min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7 Std. 5 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pains à burgers américains
3ωρ. 15 λεπτ.
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min