Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le saladier
- 200 g de lait
-
15
g de levure boulangère fraîche, émiettée,
lub 8 g de levure boulangère sèche - 15 g de sucre en poudre
- 370 g de farine à pain
- 1 c. à café rase de sel
- 1 œuf, légèrement battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 405.3 kJ / 96.9 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 127.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Pain complet
16 godz.
Petits pains aux figues
3u. 40min
Palmiers au sucre
1sa 10 dk
ATELIER menu 2
1h
ATELIER menu 1
1h
Brioche en cocotte, cacao et pépites de chocolat blanc
3h 55min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Brioche moelleuse
4h 15min
Brioche Nanterre
4h 15min