Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le saladier
- 200 g de lait
-
15
g de levure boulangère fraîche, émiettée,
lub 8 g de levure boulangère sèche - 15 g de sucre en poudre
- 370 g de farine à pain
- 1 c. à café rase de sel
- 1 œuf, légèrement battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 405.3 kJ / 96.9 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 127.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolats de Noël
1h
Pain cocotte
2h 20min
Brioche Spirale
2h 45 min
Brioche extra moelleuse
3 godz. 45 min
L'histoire Vorwerk
5 dk
ATELIER menu 2
1h
L'histoire Vorwerk
5 dk
ATELIER menu 1
1h
Brioche butchy à partager
3 godz. 50 min
Pain rapide
1h 15 min
Dôme glacé au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10 dk
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min