Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 60 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre, en morceaux
La garniture
- 1 œuf
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- 30 g de beurre, en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3731 kJ / 893 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 136 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Baguette farcie au chorizo
2h 15min
Tarte à gros bords
1 Std. 50 Min
Tarte au sucre
4 Std.
Tarte au fromage blanc et citron
7 Std. 30 Min
Briochettes parisiennes
4h 5min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3j 20 menit
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3j 20 menit
Cramique, brioche du Nord aux raisin secs
3h 15min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Croque façon Fast Food
3 Std.