Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 60 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre, en morceaux
La garniture
- 1 œuf
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- 30 g de beurre, en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3731 kJ / 893 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 136 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Pain blanc en cocotte
3 godz. 15 min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Tarte au sucre
4h
Brioche feuilletée
5 Std.
Minestrone d'hiver
1h 10min
Tarte au fromage blanc et citron
7h 30min
Merveilleux tout choco
2 godz. 5 min
Cruffins américains
3 Std. 50 Min
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Petits pains au lait et sucre perlé
3 godz. 25 min