Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 140 g de lait
- 3 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 210 g de beurre (dont 60 g très froids, coupés en morceaux et 150 g entier)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1675.4 kJ / 400.7 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 230.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche suisse béchamel-saumon
2h
Pizza ball
2h 35min
Pain au lait roulé fourré à la crème de pommes et de noix
1h 50min
Spritz au chocolat
50 Min
Babka salé au saumon fumé
4 Std.
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Sablés viennois
45min
Gâche vendéenne
12h 55 min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Paris-Brest
3h
Choux à la crème
1h 5min
Brioche Nanterre
4sa 15 dk