Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de lait
- 1 c. à café de graines d'anis vert
- 1 orange non traitée
- 35 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- le zeste d'un citron jaune
- 30 g d'huile d'olive
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 300 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 5 g de sel
- 25 g de beurre, en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- 2 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7177 kJ / 1712 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 280 g
- Tłuszcz
- 68 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
La fougasse d'Aigues-Mortes
45min
Fiadone au citron
3h 50 min
Biscuits au citron
55min
Cake aux fruits confits
4h 30 min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Brioche des rois citron et fève tonka
4h 30 min
Couronne des rois espagnole
3h
Croquets aux noix de pécan
55min
Navettes à la fleur d'oranger
1h 35 min
Les longués de Montpellier
1h
Croquants aux noisettes et amandes
50min