Galette des rois amande et rose

Galette des rois amande et rose

3.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 parts

Składniki

  • 160 g de lait
  • 190 g de sucre en poudre
  • 2 c. à soupe d'eau de rose
  • 15 g de fécule de maïs
  • 2 jaunes d'œufs
  • 30 g d'amandes émondées
  • 150 g de beurre pommade
  • 4 œufs
  • 150 g de poudre d'amande
  • 1 pincée de sel
  • 500 g de pâte feuilletée maison
  • farine de blé pour le plan de travail
  • 50 g d'eau et un peu pour souder les bords de la galette
  • 1 c. à soupe de pétales de rose séchées comestibles

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 790.8 kcal / 3308.9 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 55.1 g
Węglowodany 63.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 18.4 g
Sód 230.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...