Wersje kompatybilne
Gaufre fourrée glace vanille, praliné et chocolat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 2 gousses de vanille
- 600 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 180 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
Le jour même
- 360 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 1 sachet de sucre vanillé
- 1 c. à café de sel
- 250 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 125 g d'amandes décortiquées
- 125 g de noisettes
- 160 g de sucre en poudre
- 150 g de sucre perlé
- 200 g de chocolat noir, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6392.9 kJ / 1528 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 149.4 g
- Tłuszcz
- 95.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 44.5 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 526.6 mg
Alternatywne przepisy
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7u. 5min
Makis façon burrito
45 min
Galette des rois vanille-fève tonka
1u. 20min
Entremets rose
1u.
Craquelins bretons
1h 10min
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2h 30min
Paniers de pommes de terre, œuf et bacon
40min
Café à la cacahuète
25min
Eclairs à la pistache
4h 30min
Brioche italienne
3h 15min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Brioche butchy à partager
3u. 50min