Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de poudre d'amande
- 150 g de sirop d'agave
- 1 c. à café d'arôme d'amande amère
- ½ c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 2 blancs d'œufs
- 1 pincées sel
- 20 d'amandes crues
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 152 kJ / 37 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Amaretti
25 min
Brioche des rois
6h 35 min.
Stollen de Noël au fromage blanc
2sa 30 dk
Mouna brioche de Pâques
8 Std. 55 Min
Cookies aux fruits secs
45 dk
Madeleines au miel et à la fleur d’oranger
6h 25min
Brioche plissée crème aux agrumes
4sa
Oatcakes (biscuits écossais à l'avoine)
1 godz. 30 min
Biscuits croustillants aux noisettes
30 Min
Gâteau et sirop à l'orange
1h 15min
Cake pistache et fleur d'oranger
1sa
Financiers aux amandes et aux framboises
35 dk