Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de poudre d'amande
- 150 g de sirop d'agave
- 1 c. à café d'arôme d'amande amère
- ½ c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 2 blancs d'œufs
- 1 pincées sel
- 20 d'amandes crues
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 152 kJ / 37 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Biscuits coco
55 min
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2 godz.
Galettes à la noix de coco et au chocolat
1h
Biscuits chocolatés à la farine de châtaigne
30 min
Balwza (crème tunisienne aux noisettes)
1h 25min
Croquants aux noisettes et amandes
50min
Ghoribas à la noix de coco
20 min
Pain brioché à la fleur d'oranger
3 godz. 15 min
Brioche au lait de coco
3h 10 min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 min
Ghoribas marocains
35min
Madeleines au citron
6h 40min