Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 5 g de beurre
- 400 g de pois chiches en conserve, l'aquafaba (saumure) uniquement
- 1 pincée de sel
- 1 sachet de stabilisateur alimentaire (8 g. Voir "Conseil(s)")
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1220.7 kJ / 291.8 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 74 mg
Alternatywne przepisy
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3 Std. 30 Min
Purée mousseline
40min
Fondant au chocolat
40min
Champignons fermentés
6h 30min
Glace végane café-noix de coco, brownie et coulis au chocolat noir
9 godz. 30 min
Crème au chocolat à la crème de coco
2 godz. 35 min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1h
Cake marbré à la vapeur
1h 15min
Compote pomme-banane
20min
Pancake au sirop d'érable (USA)
30min
Pâte à crêpe vanillée
1 Std. 40 Min
Coulant au chocolat
40min