Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé, et 1 c. à café pour le moule
- 100 g de yaourt à la grecque
- 80 g de miel liquide
- 60 g d'huile d'olive
- 2 c. à soupe de graines de pavot
- 10 g de levure chimique
- 1 citron jaune non traité (zeste et jus) et 3 rondelles
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 filet d'huile neutre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Cake aux deux citrons
1h
Gâteau au chocolat et citron
50min
Gâteau à l'orange
1h
Cake au citron vert
1h
Cake à la ricotta et aux fruits rouges
1h 15 min
Cake au citron vert
1h
Chiffon cake à l'orange
1h 15 min
Cake au citron
1h 50 min
Clafoutis aux cerises
45min
Carrot cake au miel
1h 15 min
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40min
Madeleines au citron
6 Std. 40 Min