Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'eau minérale
- 70 g de lait
- 3 g de levure boulangère sèche
- 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 15 g de sel
- 20 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 1000 g d'eau, et 1 c. à café
- 55 g de bicarbonate de sodium
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1129 kJ / 268 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boule au cacao
6 Std. 20 Min
Tourte aux blettes
2h 20min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min.
Pain d'épices au miel de châtaignier
1h 45min
Croissants au beurre
16 Std. 15 Min
Baguette viennoise
2h 30 min
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2h 30 min
Dinner rolls anglais
3 godz. 35 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Pain au maïs portugais
5h
Gressins italiens
1j 55 menit
Pains à burgers américains
3h 15 min