Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'eau minérale
- 70 g de lait
- 3 g de levure boulangère sèche
- 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 15 g de sel
- 20 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 1000 g d'eau, et 1 c. à café
- 55 g de bicarbonate de sodium
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1129 kJ / 268 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curd de clémentine
30min
Baguette viennoise
2 Std. 30 Min
Pain torsadé au kamut
4 Std. 10 Min
Pain au lait (Simplicité)
2 godz. 20 min
Petits pains façon bretzel
2 Std.
Brioches italiennes
3小时 15 分钟
Fougasse lardons et romarin
3小时 15 分钟
Préfou à l'ail
3h 10min
Bagel en 3 ingrédients
35 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min