Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g env.)
- 50 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé maison
- 150 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 1 œuf, battu à la fourchette pour la dorure
- beurre fondu, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3213 kJ / 767 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 107.2 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épices au miel de fleurs
1h
Brioche à la cannelle glacée
2h 20min
Bagel sucré chocolat blanc et amandes
4 Std. 10 Min
Tarte au sucre
3u. 50min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Dinner rolls anglais
3 godz. 35 min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3h 20min
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15min
Pain rapide
1h 15 min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min