Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g env.)
- 50 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé maison
- 150 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 1 œuf, battu à la fourchette pour la dorure
- beurre fondu, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3213 kJ / 767 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 107.2 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Palmiers au sucre
1h 10 min
Baguette farcie au chorizo
2 Std. 15 Min
Chocolats de Pâques
15min
Petits roulés au parmesan et au persil
1h 10 min
Brioche tressée
14h 40min
Pain de campagne
3 Std. 45 Min
Chapelure
10min
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Gâche vendéenne
12h 55 min
Brioche feuilletée
5 godz.
Brioche Nanterre
4h 15 min.