Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau minérale
- 190 g de farine T55
- 1 pincée de sel
- 100 g de beurre de tourage, froid
- farine T55, pour le plan de travail
- 90 g de beurre pommade
- 150 g de sucre en poudre
- 2 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 8569 kJ / 2067 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 292 g
- Tłuszcz
- 157 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15h 25 min
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8 godz. 30 min
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Kouign-amann
2h 15 min.
Flans coco-Passion
1h
Riz au lait crémeux
1h 15min
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Cannelés bordelais
13u. 30min
Crème pâtissière au chocolat
30min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40 min