Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau minérale
- 190 g de farine T55
- 1 pincée de sel
- 100 g de beurre de tourage, froid
- farine T55, pour le plan de travail
- 90 g de beurre pommade
- 150 g de sucre en poudre
- 2 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 8569 kJ / 2067 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 292 g
- Tłuszcz
- 157 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palets bretons à la coco
45min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Spéculoos
1h 40min
Ravioles à la roquette et minibrochettes jambon-mozza
1h 30min
Brownie, choux à la chantilly vanillée
1h 30min
Entremets chocolat-cacahuète
12 Std.
Millionnaire shortbread
7h 40min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 Std. 45 Min
Praliné maison rapide
1h
Gâche vendéenne
12h 55 min
Paris-Brest
3h
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min