Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau minérale
- 500 g de farine de maïs précuit, et un peu pour fariner
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine de seigle
- 100 g de farine de blé T55, et un peu pour fariner
- 15 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 13128.3 kJ / 3137.8 kcal
- Białko
- 91.7 g
- Węglowodany
- 644.6 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 80.9 g
- Sód
- 5886.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain complet vapeur
4h
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Pain maison au maïs
2 godz. 30 min
Yaourts maison
11h 30min
Croissants au beurre
16h 15min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Pain à la patate douce
5 godz. 25 min
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Pain de mie moelleux
4h 15min
Brioche Nanterre
4h 15min