Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau minérale
- 500 g de farine de maïs précuit, et un peu pour fariner
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine de seigle
- 100 g de farine de blé T55, et un peu pour fariner
- 15 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 13128.3 kJ / 3137.8 kcal
- Białko
- 91.7 g
- Węglowodany
- 644.6 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 80.9 g
- Sód
- 5886.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Découvrez le Thermomix® en boutique
1 min
Croissants aux pépites de chocolat
5 Std. 40 Min
Pain blanc en cocotte
3小时 15 分钟
Pâte à tartiner choco-noisette
25 min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Pain express au sésame
1 godz. 15 min
Pain au levain
17óra
Pain rapide
1 godz. 15 min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35 Min
Pain maison au maïs
2 Std. 30 Min
Mon pain de campagne maison
4 godz. 40 min