Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes émondées
- 100 g de sucre en poudre
- 80 g de beurre, en morceaux
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 200 g de farine de blé
- 20 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 4 - 8 gouttes de colorant alimentaire
- confiture
- 10 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 10169.8 kJ / 2430.6 kcal
- Białko
- 49.2 g
- Węglowodany
- 272.9 g
- Tłuszcz
- 131.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 51.6 g
- Błonnik
- 15.3 g
- Sód
- 256.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sapin de biscuits
50min
Sucettes de meringue en sapin de Noël
3 godz. 40 min
Petits bonshommes aux épices
1u.
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12 Std.
Sablés d'antan
1u. 30min
Biscuits au citron
55 Min
Spritz au chocolat
50min
Chocolats de Noël
1u.
Pain d'épices au miel de fleurs
1u.
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2h 35min
Lunettes à la confiture d’abricots
1h 40min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15min