Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'eau minérale
- 12 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 150 g de farine T65
- 10 g de sel
- 50 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 180 g de beurre doux, en morceaux, et un peu pour les moules
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1969 kJ / 473 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3u. 10min
Pains aux raisins
20 Std. 15 Min
Stollen
3小时 45 分钟
Bûche glacée chocolat et crème brûlée
4u.
Biscuits chinois
1 Std. 25 Min
Babka pistache et fleur d'oranger
4h 5min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Baguette feuilletée
4u.
Rolls au crémeux citron
2 Std. 45 Min
Cake marbré à la vapeur
1h 15min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pains à burgers américains
3h 15min