Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'eau minérale
- 12 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 150 g de farine T65
- 10 g de sel
- 50 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 180 g de beurre doux, en morceaux, et un peu pour les moules
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1969 kJ / 473 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka aux myrtilles
4 godz. 50 min
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10 min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Petits pains aux pépites de chocolat
4h 10 min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Dinner rolls anglais
3h 35min
Petits pains façon bretzel
2 godz.
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche italienne
3 godz. 15 min
Pains au chocolat
16 Std. 10 Min
Gros beignets à la compote de pommes
3h 40min
Pains à burgers américains
3 godz. 15 min