Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Réalisation de la ganache montée gianduja (la veille)
- 180 g de chocolat gianduja
- 400 g de crème liquide 35% m.g., très froide
Réalisation des craquelins
- 40 g de farine
- 50 g de cassonade
- 40 g de beurre, en morceaux
- 8 g de cacao en poudre non sucré
Réalisation de la pâte à choux
- 65 g d'eau
- 60 g de lait
- 60 g de beurre, en morceaux
- 2 g de sel
- 2 g de sucre en poudre
- 80 g de farine de blé T45
- 125 g d'œufs (2-3 œufs)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2591 kJ / 624 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
Dacquoise
40min
Entremets rose
1u.
Fraisier
15 Std.
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6u.
Dacquoise aux fruits rouges
3h 55min
Bûche vanille et framboise
50 godz. 30 min
Succès praliné
1h 40min
Praliné maison rapide
1u.
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14 Std.
Choux craquelins à la vanille
1h 15min
Praliné
30min
Paris-Brest
3h