Bonhomme de pain d'épices, pommes et crème caramel

Bonhomme de pain d'épices, pommes et crème caramel

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 100 g de pommes épluchées et vidées
  • 5 g de gingembre frais pelé
  • 1 œuf
  • 30 g de sucre de fleur de coco
  • 40 g d'huile végétale
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 80 g de farine d'épeautre
  • 1 c. à café de bicarbonate de sodium
  • 1 pincée de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • ½ c. à café de clous de girofle en poudre
La crème au caramel
  • 120 g de mascarpone
  • 40 g de sauce au caramel
  • sucre glace pour saupoudrer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 244.2 kcal / 1021.7 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 356.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...