Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs, et 1 jaune pour la dorure
- 140 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 280 g de farine de blé
- 130 g de noix de pécan
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 368.2 kJ / 88 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Œufs en cocotte aux petits pois et jambon
30min
Mélange d'épices pour pain d'épices
5min
Biscuits à l'orange et aux noix
1h 20min
Fiadone au citron
3h 50 min
Cubes de sucre d'orge
Brak ocen
Biscuits au citron
55min
Amandes sucrées à la cannelle
25min
Petits pains au lait de soja
2h 20 min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5h 35min
Navettes à la fleur d'oranger
1h 35 min
Gâteau moelleux au citron
1h