Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron vert non traité
- 5 g de menthe déshydratée
- 1 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- 2 c. à soupe d'acide citrique
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire vert en poudre (opcjonalnie)
- 1 ½ c. à soupe de rhum blanc
- quelques gouttes d'arôme naturel de menthe (opcjonalnie)
- miel liquide, pour souder les demi-sphères
- eau gazeuse, pour le service
- rhum blanc, pour le service
- glaçons, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1030.8 kJ / 244.3 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1377.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté aux champignons - Poivron farci au bœuf et riz à la sauce tomate
1h 5min
Pâtes au cacao façon tiramisu
1 Std. 10 Min
Nids de trifle au chocolat
30min
Truffes à la noisette
1 Std. 10 Min
Houmous de haricots borlotti et nachos
Brak ocen
Poulet sauce mole verde
1h
Guimauves au chocolat
3 Std. 40 Min
Glace chocolat-cerise et chantilly
12u. 25min
Bouchées d'agneau épicé turc
1h 30min
Virgin piña colada
15min
Terrine de fromage frais aux herbes
2u. 20min
Tarama maison, toasts de concombre
3 Std. 25 Min