Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 150 g d'eau minérale
- 2 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de farine T80
La pâte
- 130 g d'eau minérale
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 120 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 90 g de farine T80
- 90 g de farine T150
- 10 g de sel
- 10 g de curry en poudre
- 2 c. à soupe bombées de graines de pavot
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 6828 kJ / 1610 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 324 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15ωρ. 25 λεπτ.
Pain de campagne
3h 45min
Yaourts maison
11h 30min
Pain au romarin méditerranéen
1h 55min
Pain aux fruits secs
3h 45min
ATELIER menu 2
1h
ATELIER menu 1
1h
Bâtonnets poitrine de porc et oignon
1h 20 min
Bâtonnets de fromage et de graines de potiron
Brak ocen
Café à la cacahuète
25 min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Baguette feuilletée
4h