Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 150 g d'eau minérale
- 2 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de farine T80
La pâte
- 130 g d'eau minérale
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 120 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 90 g de farine T80
- 90 g de farine T150
- 10 g de sel
- 10 g de curry en poudre
- 2 c. à soupe bombées de graines de pavot
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 6828 kJ / 1610 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 324 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Pain au thym
1h 15min
Pain aux fruits secs
3u. 45min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Ketchup maison
1h 10min
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pain express au sésame
1h 15min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain rapide
1h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50min
Brioche butchy à partager
3u. 50min